Mindful zwanger en bevallen

Welkom bij Ouders in Balans

Ik ben Tabitha Kabboord en sinds 2002 werk ik als verloskundige. In de loop der jaren ben ik bij heel veel geboortes aanwezig geweest.

In 2018 ontdekte ik door het geven van Centering Pregnancy de kracht van je verbinden in een groep. Het werken met groepen zwangeren inspireerde me en gaf me veel voldoening en energie.

Ik merkte dat er onder zwangeren veel behoefte is aan samen zijn. Om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en emoties te delen. 

Er onstaan vriendschappen, mogelijk wel voor het hele leven. Ook in de periode na de bevalling bleek de appgroep voor veel nieuwe moeders fijn en helpend. 

(linkje naar CP??)

Sinds afgelopen jaar ben ik naast verloskundige ook mindfulnesstrainer voor de training ’Mindful zwanger en bevallen’. In deze unieke training oefen je om je aandacht in het nu te houden, leer je de dingen waar te nemen zoals ze zijn, zonder oordeel. Zowel de vreugdevolle als moeilijke momenten. Je oefent je geest om te blijven bij wat er nu speelt en je niet mee te laten nemen naar zorgen over de toekomst of het verleden. Tijdens de bevalling is dit een krachtige manier om in de weeën-flow mee te gaan. Het helpt je meer vertrouwen te hebben en om te gaan met pijn. 

Ik doe zelf dagelijks mindfulness oefeningen en ervaar hier profijt van in mijn werk, mijn moederschap (ik heb vier kinderen) en eigenlijk in alles wat ik doe. 

Mindfulness wordt gedefinieerd als ‘het bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen’ (Kabat-Zinn, 1991). 

Bij deze unieke cursus oefen je om je aandacht in het nu te houden, leer je de dingen waar te nemen zoals ze zijn, zonder oordeel. Zowel de vreugdevolle als moeilijke momenten. Je oefent je geest om te blijven bij wat er nu speelt en je niet mee te laten nemen naar zorgen over de toekomst of het verleden. Tijdens de bevalling is dit een krachtige manier om in de weeën-flow mee te gaan. Het helpt je meer vertrouwen te hebben en om te gaan met pijn. 

Hoe ziet de training eruit?

De cursus duurt 8 weken. 

Je leert de  grondbeginselen van mindfulness en hoe je deze toe kunt passen in je dagelijks leven en op specifieke momenten zoals bijvoorbeeld bij stress, spanning of onrust. Er is veel aandacht voor het toepassen van mindfulness  tijdens de bevalling. 

Tussen de ontmoetingen door nodig ik je uit het geleerde zelf thuis dagelijks te oefenen. Hiervoor ontvang je audiomateriaal.

Door deze regelmatige beoefening raak je meer vertrouwd met mindfulness en kun je hier steeds makkelijker naar teruggrijpen als situaties daarom vragen. Dit kan helpend zijn tijdens je zwangerschap en in het dagelijks leven met een kind.

Ervaar je veel angst of spanning ten aanzien van de bevalling?

Deze training kan behulpzaam zijn door met deze angst of spanning te werken. Zwangeren en partners die deze training eerder volgden ervaarden meer ontspanning ten aanzien van en vertrouwen in de aankomende bevalling, dankzij de tools die zij aangereikt kregen tijdens deze training.

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten!

Ervaringen

Phasellus vitae ornare metus, eu mollis turpis. Sed non dui feugiat, efficitur odio at, ullamcorper arcu. Aliquam suscipit augue sed augue sagittis, eget aliquam purus pulvinar. Suspendisse eu enim vitae ligula pharetra consequat nec vitae sem.

Inge Blaauw (45) Vlaardingen

Nunc sit amet auctor sem. Aliquam pretium lectus vel tortor efficitur blandit. Integer porta placerat ultrices. Aliquam lorem sapien, vehicula vitae purus sit amet, blandit iaculis purus.

Ellen Draaisma (32) Rotterdam

Vivamus et sem vel est malesuada maximus. Aenean tempus eleifend ipsum, sed rutrum sapien lacinia fermentum. Quisque viverra sollicitudin mattis. Donec id neque id felis euismod sagittis. Donec sed tincidunt nulla.

Annelies van de Regt (25) Amsterdam

Trainingsdata

OnderwerpDatumLocatiePrijs
Mindful bevallen3 maart 2021Vlaardingen250 euro
Mindful opvoeden8 april 2021Schiedam150 euro
Mindful partner zijn5 juli 2021Rotterdam300 euro